BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €100 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Bodega Catena Zapata - Adrianna Vineyard - Fortuna Terrae Malbec


Bodega Catena Zapata is een Argentijns familiebedrijf uit 1902. De visie van het bedrijf is: ‘Great wines begin in the vineyard’. Het bedrijf maakt vele verschillende wijnen variërend van eenvoudige borrelwijnen tot de absolute top van Argentinië. Letterlijk en figuurlijk. Want de Adrianna wijngaard van het domein bevindt zich op ruim 1500 meter hoogte aan de voet van de Andes en wordt gezien als de Grand Cru van Zuid-Amerika. Patras familias Nicolás Catena Zapata heeft veel pionierswerk verricht op het gebied van malbec en is mede verantwoordelijk voor het succes van deze druif in Argentinië.

Deze Adrianna Vineyard van Bodega Catena is gelegen op grote hoogte en wordt gezien als de Zuid-Amerikaanse Grand Cru. Deze wijngaard is opgedeeld in verschillende percelen, waarvan Fortuna Terrae wordt gezien als het perceel met de meest gunstige bodem. De bodem bestaat uit klei met kalksteen en grote witte stenen. Deze wijn wordt gemaakt van de malbec die 24 maanden rijpt op Franse eikenhouten vaten. De wijn is aromatisch en vol met zwart fruit en tal van specerijen.

Anders dan vele malbec wijnen kan deze wijn makkelijk 15 tot 20 jaar bewaren.
Fortuna terrae betekent letterlijk ‘gelukkig land !

Druiven; Malbec


83,50


Uitverkocht

Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2022. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram