BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Conte Vistarino Pinot Nero Rosé V.S.Q.


Appellatie: Pinot Nero Vino Spumante Brut Rosè
RAS: Pinot Noir
Wijngaard: Beretta, Santa Rosa
Vinificatie: Zachte persing van de hele druiven met een sapopbrengst tot 55%, Eerste gisting in thermisch gereguleerd roestvrij staal tank, hergisting in autoclaaf
Veroudering: tot 6 maanden op de droesem
Voedingssuggesties: voorgerechten, op basis van vis en schaaldieren gerechten en vlees.
Serveertemperatuur: 6 - 8 ° C

Wijnbereidingsproces
De druiven worden met de hand geplukt in bakken van 150 kg. De vinificatie omvat de zachte persing van de hele druif, de persmachines worden door de zwaartekracht geladen met de hele druif. Van 100 kg druiven worden maximaal verkregen 'Bloem' moet 55-60l (kwalitatief het beste omdat meer aromatisch, zuur, elegant), die is gescheiden van de tweede drukken. Na opheldering wordt de duidelijke most gerekt en gefermenteerd met geselecteerde gisten bij een temperatuur van 18 ° C.

Na een periode van veroudering in staal van ongeveer 6 maanden begin je wijn maken voor hergisting, het wordt verduidelijkt en we hebben het gemaakt de zogenaamde wijnsteenstabilisatie. Op dit punt vullen we opnieuw de autoclaaf hergisting en inoculatie van geselecteerd gisten. De tweede gisting vindt plaats bij T van 18 ° C, en wordt tot 6 maanden gerijpt alvorens te bottelen.

De kleur hangt af van de extractie in persmachine Dan kunnen we bottelen. het verdient de voorkeur om een paar maanden te wachten voor consumptie. Verbetert zeker met de veroudering in fles, indien correct bewaard.


12,90


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2023. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram