BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Fijnproewer Valley - Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre


‘Kaapse Fijnproewer’ verwijst naar een persoon die gekend staat als een van Kaapse wijnen, iemand die de onderscheidende kenmerken van het diverse Kaapse terroir waardeert, evenals de unieke eigenschappen van elke druif variëteit.
De wijn heeft veel gelijkenissen met een stijlvolle Rhône wijn en elke druif zorgt voor zijn eigen karakter in deze samenstelling. De Grenache is er één van de pittigste die te vinden is in Zuid-Afrika. Reden hiervoor is dat de wijngaarden helemaal aan de rand van de Paarl liggen, vlak naast Swartland (de wijnregio waar je door de warmte geen druivenrank vindt die hoger is dan 60cm). Om er zeker van te zijn dat de druiven optimaal kunnen presteren zal de Grenache geïrrigeerd worden. Deze druif brengt een fleugje bloemenaroma’s. De Mourvèdre en de Syrah zorgen voor kracht en complexiteit met kruidige en lederaroma’s en dat van donker fruit zoals donkere bessen en rijpe pruimen. Door de Cinsault worden de zacht geparfumeerd fruitige aroma’s toegevoegd aan deze heerlijk wijn. De nadruk werd gelegd op het fruitige karakter.
Deze wijn past perfect bij barbecue, warme vleesbereidingen, de italiaanse keuken en zo maar voor het plezier.

Druiven: Syrah (79%)/ Cinsault (15%)/ Grenache (4%)/ Mourvèdre (2%)
Smaak & Stijl: kruidig, droog
Serveren op 16°C
Bewaren: 4 jaar


8,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram