BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €100 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Famiglia Pasqua - Rosato Delle Venzie – Y by 11 Minutes


Y door 11 Minutes is een rosé van complexiteit en frisheid, structuur en elegantie, fruit en rijkdom in de mond, als twee tegenpolen die perfect kunnen leven in harmonie kunnen leven, ook al zijn ze zeer verschillend van elkaar. Corvina is de belangrijkste druif in de blend, hij biedt zuurheid en rood fruit karakter.

Trebbiano biedt delicate aroma's van citrusvruchten en witte bloemen, geeft elegantie en lengte in het midden van de mond. armenère tenslotte geeft de wijn een goede structuur en de kenmerkende ruggengraat. Delicate tonen van vanille en geroosterde aroma's worden gegeven door de alcoholische alcoholische gisting op eikenhout, wat een complexe rosé wijn oplevert met tonen die typisch worden herkend als evolutie.

Druiven: Corvina, Trebbiano di Lugana, Carmenère.

De rode druiven worden gevinifieerd na een zeer zachte persing, de witte druif van Trebbiano ondergaat een lichte maceratie op de schil gedurende 8-10 uur. De most wordt gekoeld en overgebracht in stalen tanks, waar het voldoende tijd om de vaste delen van de vloeistof te scheiden. De alcoholische gisting volgt bij bij een temperatuur tussen 13° en 16° C.

We houden dagelijks toezicht op de alcoholische gisting op een dagelijkse basis; 10% van het mengsel eindigde de alcoholische gisting in nieuwe tonneaux van Franse eik, medium getoast, terwijl van het het resterende deel, 30% van de blend is gerijpt gedurende 4 maanden in Frans eiken barrique en tonneaux van tweede gebruik.

IDEEËN VOOR BIJ DE MAALTIJD

Pasta met burrata en groenten; vis, gegrild of in de oven, witte en delicate vleesgerechten, zoals gebraden kip of kalfsvlees. Past ook goed bij delicate kazen.


19,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85
Copyright © 2021. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram