BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Gavi del commne di Gavi vigne rade


Deze Piemontese appellatie onderscheidt zich door een delicaat karakter en zijn elegantie. Deze wijn van de Cortese druif heeft een mooie fruitigheid (exotische vruchten), een mooie balans en een goede lengte in de mond.

De bodem bestaat uit klei en witte kalkhoudende grond, deze zorgt voor bijzondere eigenschappen die karakteristiek zijn voor deze streek. Daarnaast liggen de wijngaarden aan de Ligurische Zee  waar de zeebries in combinatie met de temperatuur voor een mooie rijping zorgt.

De Cortese druiven worden als ze volledig rijp zijn met de hand geoogst en direct naar de wijnmakerij vervoerd om de vergisting in  onmiddellijk in roestvrijstalen taks  te laten gebeuren. Hierna blijft de wijn nog drie maanden rijpen op de droesem. De wijn krijgt daardoor een rijk karakter en véél structuur.
De kleur is strogeel met  aroma’s van perzik, banaan en peer. De smaak is mooi in balans waarbij de zoete tonen vervolgt worden door verfrissende zuren.

Het wordt geserveerd als aperitiefdrank en als bijgerecht bij de beste visgerechten, voorgerechten met lichte sauzen en wit vlees.


16,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram