De druiven werden licht geperst en het sap werd gekoeld voordat het in voornamelijk oude Franse eikenhouten barriques werd overgebracht. Het sap mocht een spontane inheemse gistfermentatie ondergaan gedurende 6 maanden. Ongeveer twee derde onderging malolactische fermentatie. Nog voor de volgende oogst wordt de wijn uit de eiken vaten gehaald uit om nog acht maanden op gistmoer te laten.
Gemaakt door misschien wel de bekendste Sauvignon-wijnmaker op de planeet: Kevin Judd. Hij zette Marlborough op de kaart toen hij nog werkte voor het beroemde Cloudy Bay, en nam zowel vraag als aanbod mee naar zijn eigen wijnhuis Greywacke.
In alle explosieve geuren en smaken van deze unieke wijn herken je de hand van de meester. Vol rijkdom en met stijl. Net op de markt en nu al stromen de mooie beoordelingen binnen. Tim Atkin, Decanter, Michael Cooper, allemaal zijn ze onder de indruk.
Levendige gele kleur van hart tot rand. Rijpe, bijna weelderige Sauvignon Blanc met aroma’s van tropisch fruit, guave, meloen, limoen. Heerlijk rijpe en levendige smaken in de mond van witte nectarine, mandarijn, papaja en verse kruiden, … die zich openen en beter worden in het glas Een citroenschiltoets koud het levendig. Pure klasse!
Druiven: Sauvignon Blanc
€24,80