BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Nuviana DO Cava Brut


De kelders van Coniusa zijn gevestigd in de Penedès. Deze streek ligt 40 km ten zuiden van Barcelona en brengt 95% van de cavaproductie voort. In de kelder van Sant Sadurni d'Anoia wordt 75% gebotteld van de bijna 200 miljoen flessen die jaarlijks door de sector worden verkocht.
Mediterraan klimaat: warm en zonnig met milde winters en niet al te hete zomers. Gematigde regenval, wat optimaal is voor de wijnbouw. Er zijn verscheidene microklimaten door de hoogteverschillen.
De wijnbouw in Penedès situeert zich op de centrale vlaktes, weg van de Middellandse zee en de kust. De Montserrat heuvelruggen beschermen de percelen. De centrale percelen zijn vlak, maar het terrein wordt ruwer aan de grensgebieden. Zeer gevarieerde bodems.
In de cava's van Coniusa vinden we alleen druiven van de eigen wijngaarden of de landerijen van wijnboeren in de buurt, waarmee langdurige contracten worden gesloten en die technisch advies krijgen. Op technisch gebied is Coniusa altijd een pionier geweest met nieuwe vinificatiesystemen en verbeterde productiemethodes.
een fruitige neus door de blend van 3 duivensoorten en de gisting op fles. Frisse appelaroma's vermengen zich mooi met geroosterde toetsen.

Zeer evenwichtig in de mond, mooi fris met een aangename zuurtje
Aperitief, zalmcarpaccio, geitenkaas, oesters, vis met citroen of mosterdsausAls aperitief … of met zeevruchten, vis, pasta, rijst en lichte gerechten

Druiven: Macabeo / Parellada ( Macabeo - Parellada - Xarel.lo )


8,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram