Barolo Ravera wordt geproduceerd met de druiven van de belangrijkste cru in Novello, een garantie voor fijne aroma's, sappige smaak en grote complexiteit. De voornamelijk kalkrijke bodem van deze historische wijngaard voegt elegantie en structuur toe aan de wijn, waardoor hij ideaal is om te rijpen. Sober en streng in zijn vroege jaren, verliest Barolo Ravera niets van zijn typische karakter met het verstrijken van de tijd.
VERWERKEN
Na de oogst volgt de ontsteling, zachte persing, gevolgd door een fermentatie in inox stille tanks tot een temperatuur van 28°. Dit houdt in dat de most 18 dagen in contact blijft met de schillen en pitten. Na het rekken worden in de kelder de ideale omstandigheden gecreëerd voor een perfecte malolactische gisting. De wijn rijpt 42 maanden in groot Sloveens eiken vat (2.500 lt) en rijpt 6 maanden in de fles voordat hij wordt verkocht. Voor alle stappen wordt niets verwaarloosd; alles gebeurt met respect voor de traditie maar met de modernste methodieken en tools.
PROEFNOTITIES
Robijnrode kleur die een kristalheldere glans vertoont. Intens boeket, vol en aanhoudend; het herinnert aan gedroogde rozen, alpenbloemen en edel hout. Geweldige structuur - goed in balans dankzij de rijpe tannines. Genuanceerde en aanhoudende aroma's en een goede zuurgraad maken de Ravera tot een aangename en charmante wijn.
AANBEVOLEN GERECHTEN
€56,00