Santa Ema heeft één van de fijnste reputaties in Chili. Pedro Pavone kwam in Chili in 1917 aan, de zoon van Italiaanse wijnmakers van Piedmonte. 20 Jaar lang verkocht M. Pavone zijn druiven aan reeds lang gevestigde Chileense wijnmakerijen tot hij besliste om samen met zijn zoon Felix de nieuwe prestigieuze wijnmakerij van Santa Ema te vestigen.
Santa Ema heeft één van de fijnste reputaties in Chili. Pedro Pavone kwam in Chili in 1917 aan, de zoon van Italiaanse wijnmakers van Piedmonte. 20 Jaar lang verkocht M. Pavone zijn druiven aan reeds lang gevestigde Chileense wijnmakerijen tot hij besliste om samen met zijn zoon Felix de nieuwe prestigieuze wijnmakerij van Santa Ema te vestigen. De wijnen van Santa Ema zijn het product van bevoorrechte gronden in de valleien Maipo en Rapel. De Rapel vallei is de grootste regio in de Valle Central en van Chili. Het gebied omvat de Cachapoal vallei in het noorden en de grotere Colchagua vallei in het zuiden en westen van de Rapel Vallei.
De wijnmakerij heeft een speciale nadruk op de productie van de hoogste kwaliteitswijnen gelegd. Deze wijn is hun topper. De druiven werden geselecteerd uit enkel de beste wijngaarden en volledig handmatig geplukt. Deze wijn heeft een intens robijnrode kleur. In de neus duidelijke nota's van kersen, droge pruimen, braambessen gecombineerd met vanille en leder. In de mond een genot voor het gehemelte, uitstekende concentratie met rijpe tannines. Een complexe afdronk met hints van chocolade. Serveer-suggestie: confit van eend, kalfsbiefstuk met rode bessensaus. Serveertemperatuur: 18 à 20°C
€28,00