BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Lo Zoccolaio - Barolo DOCG Ravera


Van oudsher was het in de oude boerenhoeves gebruikelijk om een ​​boom in het midden van de binnenplaats te planten, om schaduw te geven tijdens de lange en zonnige zomerdagen. De Zoccolaio-boom is een grote witte populier, gekweekt met een dubbele stam. De dubbele boom voert ons terug naar de omgegooide boom van de Joodse en Indiase traditie die zijn wortels heeft in de spirituele dimensie en zijn imposante gebladerte in werkelijkheid opheft, in de bekende wereld. Het is de boom des levens of van de kennis van goed en kwaad. Het grafische bord dat de labels van de Lo Zoccolaio-boerderij in Barolo kenmerkt, is voortgekomen uit deze herinneringen en suggesties.

Robijnrode kleur die een kristalheldere glans vertoont. Intens, vol en aanhoudend aroma; doet denken aan gedroogde rozen, alpenbloemen en edel hout. Geweldige structuur - goed in balans dankzij rijpe tannines. Genuanceerde en aanhoudende aroma's en een goede zuurgraad.

Deze Barolo is een perfecte wijn gemaakt van druiven in 3 verschillende Barolo gemeenten. De druiven komen van hun eigen wijngaarden gelegen in Barolo, Monforte d'Alba en Verduno. Alleen een zorgvuldige selectie van de beste druiven garandeert de hoogste kwaliteit van deze Barolo.

Na de oogst volgt de ontsteling, zachte persing, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 28°C. Dit houdt in dat de most 15 dagen in contact blijft met de schil. Na het rekken worden in de kelder de ideale omstandigheden gecreëerd voor een perfecte malolactische gisting. De wijn rijpt 36 maanden in Franse Barriques en rijpt 6 maanden op fles voordat hij wordt verkocht. Voor alle stappen wordt niets over het hoofd gezien; alles gebeurt met respect voor traditie maar met de modernste methodieken en tools.

Granaatrode kleur met baksteenoranje tinten die in de loop van de tijd intenser worden. Intens en complex boeket, maar tegelijkertijd delicaat en etherisch; warm, vol en droog.

Het kan worden geserveerd met rundvlees, wild en stoofschotels, biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en wild, ideaal bij middellange of oude kazen.

Druivensoorten: Nebiolo

Het kan worden geserveerd bij Rundvlees, wild en stoofschotels zoals biefstuk, lamsvlees, kalfsvlees, konijn, wild zwijn en hert. Ideaal bij middelgrote of oude kazen.


37,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram