BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Cecilia Beretta - Picàie - Rosso Veneto


Cecilia Beretta, trots van de familie Pasqua, werd geboren aan het begin van de jaren tachtig als een agrarische bedrijf gewijd aan onderzoek en geavanceerde studies. De naam is afkomstig van de prachtige Beretta Villa, gebouwd in de zevende eeuw. De Pasqua-familie kocht de wijngaarden van Mizzole, Mattaranetta en San Felice rond het einde van de jaren 1940. Speciale aandacht werd besteed aan deze wijngaarden sinds het begin van de jaren 1980. 

De druiven, zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt, worden ongeveer 2 maanden gedroogd. De vinificatie vindt afzonderlijk plaats in stalen fermentoren bij een gecontroleerde temperatuur van 22-25 ° C, gedurende 20 dagen. Malolactische gisting volgt in staal, wat het product zachtheid en harmonie geeft. Rijping in eikenhouten barriques en tonneaux gedurende 18 maanden en 6 maanden op fles, versterken de structuur en het bouket van de wijn.

Corvina, de belangrijkste van de inheemse Veronese-wijnstokken, gekenmerkt door intense kersenaroma's, combineert perfect met de zachtheid van Merlot en de structuur van Cabernet Sauvignon. Met een heldere robijnrode kleur biedt het in de neus delicate bloemige tonen en beslissende aroma's van gedroogd fruit en rozijnen, zoete hints van vanille en kruiden. In de mond is het krachtig, warm, met zachte en omhullende tannines. Dit resulteert in een volle wijn met een vlezige finale.

PICÀIE:  De naam herinnert aan de oude gewoonte om druiventrossen op de zolders van landhuizen te hangen. De boeren lieten de druiven drogen tot december, sommigen werden vervolgens naar de kersttafel gebracht als een goed voorteken, terwijl de rest werd gevinifieerd om een ​​uitstekende wijn te verkrijgen

De wijn past perfect bij belangrijke hoofdgerechten van rood vlees,  wild, gestoofd en geroosterd. Ook uitstekend bij oude kazen of gewoon bij gerijpte Parmigiano Reggiano vlokken. Serveer op 18 ° C.

Geografisch gebied:  Veneto, Herkomst Oostelijk deel van Valpolicella, zeer diepe, kalkrijke dalbodems.

Druiven: Blend, Corvina 40%, Cabernet Sauvignon 30%, Merlot 30%

Restsuiker 2,5 g / l


19,80


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram