BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Adrianna Vineyard - White Bones Chardonnay (Houten kist van 3)


Al meer dan vier generaties lang heeft de familie Catena wijngaarden geplant in de uitlopers van het Andesgebergte in Mendoza, Argentinië. Nicolás Catena streeft ernaar wijnen te maken die tot de beste in de wereld behoren.

Daarvoor identificeert Nicolás de beste wijngaarden en rijen van het landgoed van de Catena familie. De Adrianna-wijngaard bevindt zich op een hoogte van bijna 1500 meter in het sub district Gualtallary in de regio Tupungato.

White bones Chardonnay komt uit geselecteerde rijen binnen Blok 1 van de Adrianna-wijngaard. De naam verwijst naar de grond waar de ranken op zijn geplant. Deze is gelaagd met kalkhoudende afzettingen en kalksteen en gefossiliseerde dierlijke botten - overblijfselen van een rivier die vroeger door de regio liep. Er zijn veel theorieën over waarom de druiven uit deze rijen zo onderscheidend zijn in smaakbeleving.

Het kan te maken hebben met de mineralen in de bodem of met de effecten die de kalkhoudende afzettingen hebben op de wortelpenetratie. Op deze extreme hoogte zijn de nachten koel, slechts enkele graden boven het vriespunt, zelfs in de zomer. Het nachtelijke temperatuurverschil ligt tussen 15 en 20 graden. En het zonlicht is intenser vanwegede hoogte. De vermelde prijs is per fles en niet per kist.

Druiven: Chardonnay


87,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2023. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram