BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Alamos - Malbec Selection


Malbec druif een van de meest aangeplante variëteiten in Mendoza- is op zijn best in de hoogste gebieden van de Andes.
Catena Zapata neemt hier echter geen genoegen mee, en in dit wijnhuis proberen ze goede kwaliteit nog beter te maken.
Het resultaat van dit idee is Alamos Selección Malbec, een rode wijn van één soort waarvan de druiven met de hand zijn geselecteerd uit de wijngaarden op een hoogte van 1.500 meter boven de zeespiegel die dit wijnhuis bezit in de Andes, meer bepaald in Mendoza, in de regio Cuyo.
In het wijncentrum van het land worden rode wijnen van prachtige kleur worden geproduceerd. Dit is vooral te danken aan het grote temperatuurverschil tussen de warme dagen en de koude nachten, waardoor de anthocyanen gemakkelijk worden afgezet. Deze hoogte zorgt voor gezondere druiven, omdat de frisse lucht de verbreiding van schimmels en schimmelziekten verhindert. De bodems zijn jong en gevarieerd (basalt, graniet, kalksteen en kalk), met veel grote stenen en goed gedraineerd.
De productie van Alamos Selección Malbec begint met de selectie van de druiven, die vervolgens worden ontsteeld en verwerkt in de wijnmakerij. Na een maceratie van enkele dagen bij lage temperaturen -waarbij de kleur wordt geëxtraheerd- wordt Alamos Selección Malbec overgebracht naar de tanks waar de alcoholische gisting zal beginnen.
Alamos Selección Malbec: een wijn die alleen geschikt is voor de meest veeleisende fijnproevers.

Druivensoorten: Malbec


11,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram