BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Arnaud de Villeneuve - Rivesaltes Ambré Hors d'Age 1969


Wijn uit de regio Languedoc-Roussillon wordt geproduceerd in Zuid-Frankrijk, van de Middellandse Zee tot de Provence. Cabernet, Merlot, Mourvedre, Grenache en Syrah zijn enkele van de belangrijkste rode druiven in de regio. De meeste wijnproducenten in deze regio produceren blends, in tegenstelling tot enkele variëteiten.

Languedoc-Roussillon is de grootste wijnproducerende regio ter wereld, verantwoordelijk voor meer dan 1/3 van de Franse wijnproductie.

Hoewel de regio in het verleden goedkope tafelwijn heeft geproduceerd, hebben veel wijngaarden en coöperaties de minder kwalitatieve wijnstokken vervangen door meer kwalitatieve wijnrassen en productiemethoden. De kwaliteit is sinds de jaren zeventig gestaag verbeterd, toen de regio nog het best bekend was om zijn goedkope kruikwijn.

De twee regio's van Languedoc-Roussillon produceren verschillende stijlen van rode wijn, alhoewel ze gemengd worden. De Languedoc staat bekend om fruitige en volwaardige wijnen die ook vrij complex kunnen zijn. Roussillon produceert rijpere en sapperige blends, evenals laat-oogst en versterkte wijnen.


82,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram