BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Lo Zoccolaio - Barbera d'Alba DOC Superiore Suculé


Van oudsher was het in de oude boerenhoeves gebruikelijk om een ​​boom in het midden van de binnenplaats te planten, om schaduw te geven tijdens de lange en zonnige zomerdagen. De Zoccolaio-boom is een grote witte populier, gekweekt met een dubbele stam. De dubbele boom voert ons terug naar de omgegooide boom van de Joodse en Indiase traditie die zijn wortels heeft in de spirituele dimensie en zijn imposante gebladerte in werkelijkheid opheft, in de bekende wereld. Het is de boom des levens of van de kennis van goed en kwaad. Het grafische bord dat de labels van de Lo Zoccolaio-boerderij in Barolo kenmerkt, is voortgekomen uit deze herinneringen en suggesties.

Deze Barbera d'Alba komt van zijn eigen wijngaarden gelegen in Barolo en Monforte d'Alba. Nadat de oogst strikt met de hand is gedaan als traditie, worden alleen de beste druiven geselecteerd op basis van de oogst van de 2 wijngaarden. Dankzij een lange rijping in barrique is deze Barbera van de hoogste kwaliteit en een lange levensduur. de speciale fles, erg zwaar, herinnert aan de flessen uit het verleden en versterkt hun kwaliteiten en organoleptische kenmerken. Na de oogst volgt de ontsteling, zachte persing, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C. Dit houdt in dat de most 15 dagen in contact blijft met de schil. Na het rekken worden in de kelder de ideale omstandigheden gecreëerd voor een perfecte malolactische gisting. De wijn rijpt 18 maanden in Franse Barriques en rijpt 6 maanden op fles voordat hij wordt verkocht. Voor alle stappen wordt niets over het hoofd gezien, alles gebeurt met respect voor traditie maar met de modernste methodieken en tools.

Intense en briljante robijnrode kleur, met intense aroma's van rassenroos, rijp rood fruit, tonen van vanille. Frisse en zachte smaak, zeer evenwichtig en met een goede verfijning en persistentie.

Het kan worden geserveerd met verse pasta met vleessaus, ravioli met vlees, gekookt vlees, rosbief en steaks, varkensvlees.

Druivensoorten: Barbera

 


17,60


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram