BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Bodega Pirineos Chardonnay


Bodega Pirineos is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo.
De Chardonnay is transparant, helder bleek geel in het glas met groenige reflecties.
Het aroma kent interessante schakeringen: steenvruchten, citrus (limoen en citroen) met een zekere kruidigheid. De smaak is fris maar met volume en diepgang; veel fruit met een goede aciditeit. Aromatische lange afdronk.
Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón.
Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje.
Nadat de regio Somontano in 1984 werd erkend als D.O., werd Bodega Pirineos in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke know how van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken.
Net als alle andere wijnen van Bodega Pirineos, wordt de Chardonnay gemaakt door de wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano.
De Chardonnay wijngaarden liggen op circa 600 meter hoogte tussen de Salas Altas en de Rio Vero en profiteren van het micro-klimaat dat ontstaat door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht.
De bodem is ziltige leem. Gisting is in inox vaten bij een constante temperatuur van 17°C gedurende 10 dagen. Fermentatie "sobre lias" (het in de most weken van druivenschillen) gedurende 2 maanden, waarmee deze wijn zijn diepgang en complexiteit verkrijgt.
Druivensoorten: Chardonnay


11,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram