Met de ripasso-techniek verkrijgen we de maximale expressie van de Corvina-, Rondinella-, Corvinone- en Negrara-druiven, voor de productie van een Valpolicella Superiore DOC-wijn. Na een lange maceratie op de schil, rust hij tot februari in staal en gaat dan over de Amarone-draf. Hier is er een tweede gisting die de structuur en het aroma van de wijn verhoogt. Het wordt vervolgens gedurende ongeveer 8 maanden overgebracht naar barriques met verschillende capaciteiten voordat het wordt geassembleerd. De wijn groeit in de vallei van de kersen, Valpantena, en heeft sterke aroma's van morellen, maar ook van bosbessen en bessen, gevolgd door tonen van zoethout en geroosterde hints.
Intens rood van kleur, heeft een brede neus met sterke aroma's van morellen, bosbessen en bessen, gevolgd door tonen van zoethout en geroosterde hints. Rijk, warm en zacht in de mond, met zachte tannines, goed uitgebalanceerd en persistent.
Geschikt voor hartige voorgerechten, of bijgerechten van vlees zoals gestoofd rundvlees, gegrild vlees.
Druivensoorten: Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
€17,80