Gelegen in het hart van de Bourgondische Gouden Driehoek (Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet en Meursault), wordt Chartron et Trébuchet vandaag erkend om de zeer hoge kwaliteit van zijn witte wijnen, waaronder 5 Grands Crus, en is verankerd in herinneringen aan kenners zoals de maker van de grootste Puligny-Montrachet, symbolen van het huis.
zijn aromatische kracht en zijn uitzonderlijke balans op basis van vet en zuur maken het tot een van de grote heren van Bourgondië, vandaar een natuurlijke voorliefde voor edel vlees en vis met een mooie textuur.
`Zonder ze te domineren, overstijgt Meursault ze: dat is het geval met de mooie stukjes kalfsvlees of gevogelte in witte saus, gesublimeerd door de romige textuur van de wijn en door zijn lange voorname zuurgraad. Nog beter: met gegrilde schaaldieren in een saus, zoals garnalen, kreeft of kreeft, waarvan de aromatische intensiteit en knapperige textuur spelen met de levendige en soepele balans van de Meursault-appellatie.
Zelfs blauwe kazen en foie gras nemen het bij de eerste poging over.
€79,00