BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Château Grand Puy Ducasse AOP Pauillac 2019


Deze Cru van 40 ha behoort toe aan Credit Agricole die moeite noch kosten bespaarde de afgelopen jaren om de Cru te hijsen naar de hoogste regionen van de appelatie, zijn klassement waardig! In april 2021 werd het kasteel (volgens een studie van "wine lister") verkozen in de top 10 als "beste progressie in termen van kwaliteit".  De laatste 2 jaren was het kasteel nummer 2 in "evolutie van de notoriteit van het merk", na ch Belair Monange! De wijngaard is verdeeld over 60 percelen in Pauillac met 11 verschillende types terroirs die raken aan de grootste namen van Pauillac: Latour, Mouton, Pichon Baron, Lynch Bages, Pontet Canet en Grand Puy Lacoste. Wat maakt dat deze wijn de diversiteit van de terroirs representeert. Sinds 2016 worden geen schadelijke producten meer gebruikt en werd de HVE (Haute Valeur Environnementale) certificatie bereikt. Actueel is 40% in conversie naar Bio. Ch Grand Puy Ducasse levert enorm veel kwaliteit voor zijn prijs! Aroma's van zwarte kers, bramen, frisse noties, kruiden.

Deze Pauillac heeft een stevige structuur, doch niet storend, welke vergezeld wordt door een zeer mooie concentratie fruit. Dit fruit proeft zuiver, puur en authentiek, verhoogd met wat kruidige toetsen, noties van het hout en een tikje vanille. Binnen een paar jaar zal alles mooi versmolten zijn en belooft deze wijn een heerlijke Pauillac te zijn met een klassieke, krachtige stijl, boordevol mooi fruit en frisheid. Aanrader!

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot


52,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram