BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Clos La Gaffelière 2018


Deze cru, eigendom van Dhr Stephan Von Neipperg, is sedert het nieuwe klassement van 2012 gepromoveerd tot Premier Grand Cru Classé. Terecht, want de eigenaar heeft door strenge selecties en lage rendementen, de kwaliteit heel hoog gebracht. Het terroir is voor een gedeelte zeer kwalitatief (klei-kalk), maar het vlakkere gedeelte aan de voet van de helling met klei-zand is qua samenstelling zeer filtrerend en warm. Hier heeft hij cabernet franc aangeplant die het opmerkelijk goed doet en die bijdraagt aan de kracht en de aromatische complexiteit van de wijn, naast de opulente en mondvullende merlot. De cabernets dragen tevens bij tot de elegantie en de natuurlijke finesse van Ch. Canon La Gaffelière. Vanaf jaargang 2015 is de wijn bio-gecertificeerd.

Zeer expressieve neus van het rijpe fruit (bosbessen, bramen, zwarte kersen) maar ook florale neus (rozen,viooltjes) en fijne kruiden.

De cabernet francs, die hier 35% van de assemblage uitmaken, zijn subliem en geven aan deze topwijn karakter en elegantie maar ook zeer veel mooie fruitimpressies van bramen, aardbeien, bosvruchten op een zachte, fijne en frisse manier. Dit is een magnifieke, volle wijn met veel verleidelijk, sappig fruit dat tevens fris is en zeer evenwichtig. Ook de finale is enorm lang en groots. Absolute topper!

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot


33,20


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram