BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Conte Vistarino - Merlino Pinot Grigio DOC Oltrepo Pavese


Merlino is de Pinot Grigio van Conte Vistarino, geproduceerd op het landgoed Rocca dè Giorgi in het hart van de Oltrepò Pavese in Lombardije. De kleur is intens geel, typisch voor deze wijnstok, het aroma wordt gekenmerkt door tonen van gele en witte pastavruchten, aangenaam en vol van smaak in de mond.

Graaf Augusto Carlo Giorgi van Vistarino was de eerste die in 1850 de Pinot Noir druiven uit Frankrijk importeerde in Italië door ze te planten in de wijngaard van zijn Tenuta Rocca de Giorgi, die sinds 1674 eigendom is van zijn familie. Door de jaren en generaties heen bleef de geest dezelfde enthousiasteling van het begin, en vandaag de dag strekt de boerderij zich uit over 826 hectare waarvan 200 wijngaarden, die bijna het hele grondgebied van de gemeente Rocca dè Giorgi op de heuvels van de Oltrepò Pavese in Lombardije beslaan, altijd met respect voor de typische biodiversiteit.

Onder leiding van Ottavia Giorgi van Vistarino is de wijnproductie steeds meer gericht op het streven naar kwaliteit en milieuduurzaamheid in het teken van het beste onderhoud van die zo welvarende gronden. De investering in de technologische innovatie van de wijnmakerij in de afgelopen 5 jaar heeft het bedrijf in staat gesteld om wijnen van groot kwalitatief niveau te produceren van de vinificatie van Pinot Noir in rood en in wit voor de spumante bases, de voorkeur van de beste Italiaanse mousserende wijn bedrijven.

De Merlino by Conte Vistarino is een Pinot Grigio geproduceerd in de wijngaarden van Rocca dè Giorgi, waarvan de druiven zachtjes worden geperst zonder maceratie, vervolgens worden gefermenteerd in stalen vaten, en rijpen op de wijnmoer voor 6 maanden. Het resultaat is een volle, beslissende wijn, met fruitige en acaciahoningtoetsen, fris en hardnekkig in de mond. Als hij onmiddellijk wordt gedronken is hij zeer aangenaam, maar het is verrassend als hij in de fles wordt gelaten om uit te rusten.


11,80


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram