BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Bodega De Moya - Diego,


De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle 'turnarounds': verlieslijdende bedrijven weer winstgevend maken. Out-of-the-box denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om een wijnbedrijf te starten en wijnen te gaan maken van lokale druiven. In hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren zij namelijk het beste van twee werelden: oude wijnranken met bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste vinificatietechnieken aan de andere kant. Dit resulteert ieder jaar weer in complexe en spannende wijnen van onder andere bobal, monastrell (rood) en merseguera (wit).

Fruitige aroma’s van abrikoos en appel worden gevolgd door aroma’s van toast en hazelnoten. In de smaak is de aanvang weelderig met opnieuw noot en toast-aroma’s afkomstig van houtrijping en gist. De afdronk is fris met een prachtige expressie.
Lekker bij gebakken tonijn of zwaardvis, maar gaat ook goed bij een gebraden kippetje of ander licht gevogelte. Tot slot verrassend lekker bij ceviche.
De druiven worden geoogst in de vroege morgen. De helft wordt gefermenteerd in RVS-tanks, de andere helft wordt gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten. Daarna rijpt de wijn 6 maanden 'sur lie'.
De wijngaarden liggen op 1050 meter hoogte. De bodems zijn kalkrijk, bevatten kiezels en hebben een zandige leemtextuur. Beide druiven van deze blend komen van hooggelegen kalkrijke bodems. De combinatie van de inheemse merseguera samen met de chardonnay levert een interessant en verfijnd glas wijn op. Chardonnay van deze bodem geeft hem extra elegantie mee. 
Druivensoorten: Merseguera & Chardonnay


12,60


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram