BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Bodega De Moya - Sofia,


De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle 'turnarounds': verlieslijdende bedrijven weer winstgevend maken. Out-of-the-box denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om een wijnbedrijf te starten en wijnen te gaan maken van lokale druiven. In hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren zij namelijk het beste van twee werelden: oude wijnranken met bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste vinificatietechnieken aan de andere kant. Dit resulteert ieder jaar weer in complexe en spannende wijnen van onder andere bobal, monastrell (rood) en merseguera (wit).

Intens robijnrood en aromatisch met rijp fruit, specerijen, kreupelhout, iets rokerigs en tonen van menthol. De smaak is rijk, vol en complex met rijpe tannines en een mooie balans.
Topwijn bij alle soorten rood vlees, wild, rijpe blauwschimmelkazen en Jamón Ibérico van hoge kwaliteit. Ook lekker op zichzelf als afsluiting van een mooie maaltijd.
Valencia heeft een mediterraan klimaat met droge, hete zomers. De wijngaarden bevatten ranken van 70 tot 90 jaar oud en liggen op 850 meter hoogte. De bodem bestaat uit arme zanderige leemgrond met veel kiezels. De rendementen zijn extreem laag.
De druiven worden gekoeld en daarna vergist in houten vaten. Alleen de wijn die spontaan afloopt wordt gebruikt. De houtrijping duurt 18 maanden en vindt plaats in nieuwe Frans eikenhouten vaten.
Druivensoorten: Bobal & Cabernet Sauvignon 


23,40


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram