De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle 'turnarounds': verlieslijdende bedrijven weer winstgevend maken. Out-of-the-box denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om een wijnbedrijf te starten en wijnen te gaan maken van lokale druiven. In hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren zij namelijk het beste van twee werelden: oude wijnranken met bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste vinificatietechnieken aan de andere kant. Dit resulteert ieder jaar weer in complexe en spannende wijnen van onder andere bobal, monastrell (rood) en merseguera (wit).
De wijn wordt net als port gemaakt door druiven-eau-de-vie aan de most toe te voegen voordat deze klaar is met gisten. Omdat tijdens de gisting niet alle suiker wordt omgezet in alcohol, ontstaat er een zoete dessertwijn met 15% alcohol. In de neus zit de wijn boordevol zwart gekonfijt fruit, rozijnen en zwarte olijven. In de mond voel je de zoetheid van de wijn, mooi in balans door een mooie frisheid waardoor de wijn nooit zwaar en onhandig aanvoelt. Drink het met een goed stuk pure chocolade, desserts met pure chocolade of blauwe kaas.
Druivensoorten: Monastrell
€13,25