De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle 'turnarounds': verlieslijdende bedrijven weer winstgevend maken. Out-of-the-box denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om een wijnbedrijf te starten en wijnen te gaan maken van lokale druiven. In hun wijngaarden, verborgen in de bergen van Valencia, combineren zij namelijk het beste van twee werelden: oude wijnranken met bijna uitgestorven druivenrassen aan de ene kant en de modernste vinificatietechnieken aan de andere kant. Dit resulteert ieder jaar weer in complexe en spannende wijnen van onder andere bobal, monastrell (rood) en merseguera (wit).
Elegante neus van rode vruchten met geroosterde nootjes. In de neus duidelijke ceder nuances, kenmerkend voor complexe en op nieuwe eik gelagerde wijnen. Elegante tannines en fijne zuurtjes in de mondaanzet, geen zware wijn maar een zeer verfijnde structuur die de mond verder vult.
Ideaal bij fazant en patrijs maar ook kalfsvlees en tamme eend.
Selectie van de druiven in de wijngaard tijdens de oogst in kratten van 15kg. De druiven worden gekoeld op 4°C gedurende 24 uren. Fermentatie in houten vaten van 1.000L. Remonteren gebeurt manueel. Totale duur van fermentatie en maceratie 26 tot 34 dagen. Perswijn wordt niet gebruikt. Houtrijping in een selectie van uitsluitend nieuwe Franse eiken vaten van 225L gedurende 18 maanden.
Druivensoorten: Monostrell (Mourvedre)
€17,95