BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

De Toren Délicat


De Toren is een boutique private wijnkelder uit Stellenbosch in Zuid-Afrika, opgericht in 1996 door Emil Den Dulk. De Toren ligt op de wondermooie en zonnige Polkadraai heuvels met uitzicht op False Bay, met de prachtige Stellenbosch Bergen als achtergrond.

De site voor de aanplant van de wijngaarden werd geselecteerd op basis van de locatie en een adembenemend uitzicht dat zich uitstrekt van de Tafelberg in het Westen, Cape Point in het zuiden, False Bay, Hang Klip en eindigt met de Helderberg en Stellenbosch Mountains in het oosten.

Dit domein heeft een onweerstaanbare uitnodiging om te genieten van de vijf zintuiglijke genoegens : zicht, gehoor, tast, geur en vooral de smaak van hun vlaggenschepen de Fusion V en de Toren 'Z'.

De Toren Délicate is een zacht rode wijn met een elegante stijl. Deze non-vintage  wijn heeft aroma’s van rozen en rijpe aardbeien. Licht gekoeld komt zijn delicate smaken het best tot zijn recht. Wijnmaker Charles Williams wil hier een vernieuwde stijl van Zuid-Afrikaanse wijn op de markt zetten.

Deze wijn is een blend met hoofdzakelijk Malbec druiven die met de hand geplukt worden en afkomstig zijn van oude wijngaarden. Eens deze wijn klaar is wordt er een blend gemaakt met Merlot en Cabernet Sauvignon wijnen die al een jaar op vat gerijpt hebben. Bijgevolg is dit een wijn van twee verschillende oogstjaren. Deze methode komt de kwaliteit van de wijn alleen maar ten goede.

De Toren Délicate is een bijzondere wijn. De robijn rode kleur met paarse rand nodigt uit om je neus in het glas te steken. In de neus zijn er toetsen van floraliteit en kruidigheid, het eerste waar we aan denken zijn rozengeuren en zoete kruidigheid van speculoos en kaneel. De zachtheid van deze wijn in de neus vertaalt zich ook in de mond, sappige tannines en elegante zuren zorgen voor het unieke karakter van deze De Toren Délicate.

De Toren Délicate combineren wij met een traag gegaard varkenskroontje met trostomaten, pomme batonnets en zachte mousseline.  Deze wijn past ook uitstekend bij  ‘zachtere’ wild gerechten zoals haas, fazant en patrijs.

De wijnboerderij werd ‘De Toren’ genoemd, die verwijst naar de wijnmakerij structuur die het mogelijk maakt voor het wijn maken door de zwaartekracht-stroming.

De Toren wijnen zijn ook elke jaar op het appel voor de nominaties in de Wine Platter's Guide (Zuid-Afrika meest gewaardeerde wijngids)

De wijngaarden van de Toren worden perfect onderhouden terwijl de keldertoren een unieke en onderscheidende omtrek biedt. De wijngaard zorgt ervoor dat de druiven niet onderworpen worden aan zware mechanische pompen, maar behandeld worden met zachte, liefdevolle zorg, wat aan de basis van de geheimen van hun succes ligt. De volgende wijnjaren bleven bouwen op die reputatie en verzamelden tal van onderscheidingen. In 2005 werd een Merlot mix van vijf dezelfde druivensoorten tot de kelder toegevoegd. Deze mix werd De Toren "Z" – genoemd, naar de Zephyr-wind die vaak in de middag over de boerderij waait. In 2013 werd hun ‘La Jeunesse Delicat’ - die op zijn beurt in 2018 als ‘De Toren Délicat’ - op de markt werd gebracht - een lichte rode wijn die gekoeld geserveerd op warme dagen.


18,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram