BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

De Toren Fusion V


De Toren is een boutique private wijnkelder uit Stellenbosch in Zuid-Afrika, opgericht in 1996 door Emil Den Dulk. De Toren ligt op de wondermooie en zonnige Polkadraai heuvels met uitzicht op False Bay, met de prachtige Stellenbosch Bergen als achtergrond.

De site voor de aanplant van de wijngaarden werd geselecteerd op basis van de locatie en een adembenemend uitzicht dat zich uitstrekt van de Tafelberg in het Westen, Cape Point in het zuiden, False Bay, Hang Klip en eindigt met de Helderberg en Stellenbosch Mountains in het oosten.

Dit domein heeft een onweerstaanbare uitnodiging om te genieten van de vijf zintuiglijke genoegens : zicht, gehoor, tast, geur en vooral de smaak van hun vlaggenschepen de Fusion V en de Toren 'Z'.

De wijnboerderij werd ‘De Toren’ genoemd, die verwijst naar de wijnmakerij structuur die het mogelijk maakt voor het wijn maken door de zwaartekracht-stroming.

De Toren wijnen zijn ook elke jaar op het appel voor de nominaties in de Wine Platter's Guide (Zuid-Afrika meest gewaardeerde wijngids)

De wijngaarden van de Toren worden perfect onderhouden terwijl de keldertoren een unieke en onderscheidende omtrek biedt. De wijngaard zorgt ervoor dat de druiven niet onderworpen worden aan zware mechanische pompen, maar behandeld worden met zachte, liefdevolle zorg, wat aan de basis van de geheimen van hun succes ligt. De volgende wijnjaren bleven bouwen op die reputatie en verzamelden tal van onderscheidingen. In 2005 werd een Merlot mix van vijf dezelfde druivensoorten tot de kelder toegevoegd. Deze mix werd De Toren "Z" – genoemd, naar de Zephyr-wind die vaak in de middag over de boerderij waait. In 2013 werd hun ‘La Jeunesse Delicat’ - die op zijn beurt in 2018 als ‘De Toren Délicat’ - op de markt werd gebracht - een lichte rode wijn die gekoeld geserveerd op warme dagen.

 

Aroma's van bramen en bosbessen met een onderliggende donkere kant van leer, mokka en een vleugje ceder.  Het pallet straalt weelde, verfijning en kracht uit met sterke, maar fijn gebreide tannines gevolgd door smaken van zoethout, zwarte kers, ceder en bessen. Zacht, zwoel en sexy in de mond. Extreem geconcentreerd met grote zuiverheid, intensiteit en balans. De lange afdronk eindigt met een vleugje zoet zwart fruit. De wijn zal alleen maar verbeteren met de leeftijd.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc, Petit Verdot


42,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram