BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Famiglia Pasqua - Mai Dire Mai, Valpolicelli DOC Superiore


MAI DIRE MAI is het resultaat van de ontmoeting tussen de eeuwenoude ervaring van de familie Pasqua en het uitzonderlijke terroir van de Montevegro-wijngaard: de 23 hectare wijngaarden liggen op de top van een heuvel op 350 meter hoogte tussen de Val d'Illasi en de Val di Mezzane, waarvan de bodem van basaltische en kalkhoudende oorsprong een optimale mineraliteit garandeert. Een iconische lijn die gekenmerkt wordt door elegantie, complexiteit en een unieke smaak.

De druiven worden met de hand geoogst met zorgvuldige selectie. Na een zachte persing vindt de gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 22-26°C. De volgende stap is de verfijning in 500 liter vaten en 225 liter Franse eiken barriques (voornamelijk nieuw of tweede passage hout) gedurende 18 maanden.

Het is een wijn die ontdekt moet worden en die zich geleidelijk openbaart, sober bij de eerste slok, maar die zich vervolgens uitdrukt in al zijn kracht en persoonlijkheid. Intens en complex, elegant en etherisch. In de neus tonen van tabak, cederhout, kreupelhout en balsamico. In de mond is hij warm en intens met aroma's van morellen kersen, kruidnagel en koffie, zeer fijne en ronde tannines. Krachtig, met grote zuurgraad, lange en aanhoudende afdronk met kruidige tonen.

Smakelijke voorgerechten met paddestoelen of wildragout, risotto's, rood vlees of gekookt vlees volgens de Veronese traditie.


43,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram