BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Giroud Vins - Fendant Terra Helvetica


Zwitserland is niet direct bekend om haar wijnen. Toch heeft het land een lange wijntraditie. Opgravingen hebben aangetoond dat hier ca. 3000 jaar v. C. al enige vorm van wijnbouw plaatsvond. Maar het waren uiteindelijk de Romeinen die de basis legden voor de hedendaagse wijncultuur. Overblijfselen daarvan zijn o.a. terug te vinden in de nog steeds toegepaste, terrasgewijze aanleg van veel wijngaarden en in de namen van authentieke druivenrassen als de Fendant.

Het belangrijkste en meest interessante wijngebied is het kanton Wallis. Dit gebied is goed voor ca. 40% van de totale Zwitserse wijnproductie en kent een groot aantal authentieke druivensoorten door de Zwitsers zelf opgedronken. De rest is bestemd voor export, wat deels de hogere prijs verklaart van de Zwitserse wijnen.

De bekendste Zwitserse wijnen zijn de Fendant  een droge witte wijn, gemaakt van de chasselasdruif en de Dôle, een harmonieuze, gulle rode wijn, die gemaakt wordt van de Pinot Noir (min. 50%), aangevuld met Gamay of een andere lokale rode druivensoort. Daarnaast kent elke streek zijn eigen specialiteiten, die vaak verrassend van kwaliteit zijn.


16,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram