BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Finca La Estacada - 12 meses en barrica - Tempranillo - Magnum (houten kist)


FINCA LA ESTACADA heeft 278 hectare wijnstokken die allemaal dicht bij de wijnmakerij worden verbouwd, de verste zijn een afstand van 7-10 kilometer. 

Tempranillo-druiven, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, als ook Cabernet, Syrah, Merlot. Ook is de wijngaard de afgelopen jaren uitgebreid met nieuwe rassen zoals Cabernet Franc, Cariñena, Malbec en Petit Verdot.

De oogst bij FINCA LA ESTACADA is gepland, afhankelijk van de druivensoorten. Het duurt meestal 2 maanden. Merlot-druiven worden eind augustus geplukt en de Cabernet-variëteit wordt eind oktober geoogst. Het optimale oogstmoment wordt altijd in acht genomen.

De geplukte druiven worden overgebracht naar maceratietanks waar de gisting plaatsvindt gedurende zeven of tien dagen. Maceratie, d.w.z. de extractie van polyfenolen van de druivenschil naar het sap, duurt tussen de 10 en 30 dagen, afhankelijk van de kenmerken van de druiven en het soort wijn dat wordt geproduceerd.

Wijnen uit ons rijpingsassortiment worden rechtstreeks in vaten gegoten. FINCA LA ESTACADA heeft 3.000 vaten (Frans en Amerikaans eiken). Wijnen worden zo lang als nodig in de vaten bewaard, afhankelijk van de te produceren en te verkopen wijnsoort. Ze worden later gebotteld en naar flessenrekken in de kelder gebracht.

Wijnen worden regelmatig geproefd bij FINCA LA ESTACADA om hun optimale marketingperiode te bepalen.

De wijn:

60 jaar oude wijnstokken. 100% tempranillo. 20 Maanden franse eik. Reserva voor grote dagen. Met de hand geoogst. Deze wijn heeft een intense, diepe kersenrode kleur. In de neus een krachtige geur van erg rijp zwart fruit. In de mond stevig met een goed evenwicht tussen rijp fruit en pittige kruiden. Zoete kersen en pruimen, vleugje vanille en wat chocolade, vrij zachte zuren en elegant in de tannines. 

 

 

Geografisch gebied: Castilla – La Mancha

Druivensoort: 100 % Tempranillo

Combinaties: Hij past goed bij ratatouille, stoofvlees, gerijpte schapenkaas en lamskarbonades.

Serveertip: Schenk hem op zo'n 15 à 16 graden tussen zijn tweede en zevende jaar


27,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram