BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

La Mouette de Chateau Lestage 21


Vanaf de 19e eeuw produceerde de wijngaard van Château Lestage een beroemde droge witte wijn. Gedoopt tot "La Mouette", zoals de andere witte wijnen van Listrac-Médoc ("Le Merle Blanc" van Château Clarke en "Le Cygne" van Château Fonréaud), droeg het de naam van een vogel. Aan het einde van de jaren vijftig leidden klimatologische gevaren tot het verdwijnen van deze witte wijnstokken.

De wijnstokken zijn aangeplant op een prachtig klei-kalksteen perceel van 0,5 hectare. Geproduceerd op een terroir in de Listrac-Médoc-appellatie van Château Lestage, Cru Bourgeois uit Listrac-Médoc draagt ​​deze wijn niettemin de droge witte Bordeaux-appellatie. Er is geen witte Médoc-appellatie.

Oppervlakte: 0,5 hectare De wijnstok wordt gecultiveerd met het grootste respect voor de balans van

de plant en zijn omgeving.

Vinificatie: La Mouette wordt met de grootste zorg geproduceerd. Met de hand plukken in verschillende selecties door bij elke passage de druiven te selecteren die moeten worden hun optimale rijpheid.

Fermentatie en veroudering in vaten (50% nieuwe vaten) De wijn rijpt onder regelmatig roeren op fijne droesem Kort voor de zomer gebotteld. Zowel als aperitief als bij voorgerechten, zeevruchten of vis zult u het waarderen. We raden aan om ze tussen de 9 en 12° te serveren

Druiven: 50% Sauvignon blanc, 50% Sémillon


24,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram