Trouw aan de innovatieve geest die La Vicalanda-wijnen altijd heeft gekenmerkt, werd La Vicalanda Viñas Viejas geboren. Maximale expressie van het ‘terroir’ van een van de meest bevoorrechte gebieden van de D.O.C. Rioja, Haro.
Na deze selectie worden alleen de beste bessen koud gemacereerd voordat de alcoholische gisting begint. Dit gebeurt gedurende 10 dagen bij 28ºC, waarna nog minimaal 2 weken maceratie met de schil plaatsvindt. Malolactische gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten. Zowel de alcoholische als de malolactische gisting vinden spontaan plaats dankzij de werking van de inheemse microbiële flora uit onze wijngaarden. van onze wijngaarden. Fermentatie malolactische gisting in 50% nieuwe Franse Franse Allier eikenhouten vaten, 50% nieuw, waar het minimaal 1 jaar rijpt. De wijn rijpt minimaal 24 maanden op fles gedurende 24 maanden.
Deze wijngaarden zijn geplant volgens het traditionele Rioja-bekersysteem. Ze zijn al meer dan 35 jaar oud en leveren een opbrengst op van 4.000 kg/ha. Al het werk dat op deze percelen wordt uitgevoerd, wordt met de hand gedaan, dus hooggekwalificeerd personeel. Om onze druiven te verkrijgen, hebben we ervoor gekozen om ecologisch duurzame wijnbouw te beoefenen, zonder het gebruik van pesticiden, insecticiden of herbiciden.
Druivensoorten: Tempranillo
€21,60