BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Fontana Candida -Luna Mater Frascati Superiore DOCG Riserva.


Frascati Superiore Riserva Luna Mater van Fontana Candida is afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de heuvels van de gemeenten Frascati en Monte Porzio Catone, in de provincie Rome.

Het wordt geproduceerd met Malvasia Bianca di Candia en Malvasia del Lazio-druiven, met kleine toevoegingen van Greco en Bombino. De oogst vindt half oktober plaats met zorgvuldige selectie van de druiven. Een deel hiervan wordt gekoeld en onderworpen aan zachte persing, het andere wordt onmiddellijk gekoeld en in contact gebracht met de schil in houten vaten, zodat het variëteitkarakter van de oorspronkelijke druiven zoveel mogelijk wordt geëxtraheerd. Ten slotte wordt een klein deel van de druiven, die later worden geoogst dan de eerste, samen met de fermenterende most aan hele druiven toegevoegd om het typische aroma en de smaak van de druif te behouden. De wijn rijpt 12 maanden, waarvan er minstens 4 in flessen liggen die in de keldergrot liggen die in de tufsteen is gegraven, onder natuurlijk constante omstandigheden van vochtigheid en temperatuur.

Goudgeel van kleur, het herinnert aan de typische hints van de druiven op de neus, met hints van exotisch fruit. In de mond is het droog en zacht, met tannines, aangenaam omhullend en sappig, met een elegante afdronk op tonen van rijpe peer en groene amandel.

Perfect om te serveren bij de voorgerechten van de Romeinse keuken, het is ideaal in het gezelschap van vis en wit vlees.

Druivensoorten: Malvasia di Candia, Malvasia Puntinata del Lazio, Bombino, Greco


21,80


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram