De geselecteerde druiven zijn afkomstig van 130 jaar oude wijnstokken. Deze wijn heeft een dieprode kleur met violet gekleurde tinten. Een zeer intense en krachtige geur met aroma’s van rijp rood fruit dat goed samengaat met de gerookte, kruidige tonen door de rijping in Franse eiken vaten. De wijn is vol in de mond met rijpe en ronde tannines met aroma's van zoethout. In de afdronk het geroosterd karakter van de houten vaten dat perfect verenigd wordt met het rijpe fruit... Een absolute topper!
Rijping in Franse eiken vaten voor 16 maanden.
Foodpairing: Hert
Druivensoort: 100% Tempranillo
Druivensoort: rijp fruit, geroosterd
Suggesties voor gebruik: BBQ, entrecote, lamsbout
Gelegenheden: After Dinner, iets te vieren
Matsu is een innovatieve, Spaanse rode wijn van de groep Vintae, dat kwalitatieve wijn in een hedendaagse vorm giet. De smaken zijn origineel en door hun speelse etiket (een foto!) rebelleren ze subtiel tegen de gevestigde, klassieke wijnhuizen. Ze vernieuwen continu en dat laat zich merken aan de beoordelingen: met elk van de 3 wijntypes scoren ze keer op keer in gerenommeerde wedstrijden!
Wij hebben de 3 wijnen in ons assortiment. Elk van hen vertegenwoordigt een generatie wijnboeren: de opa (el Viejo), de vader (el Recio) en de kleinzoon (el Pícaro). ‘Matsu’ is Japans voor ‘wachten’. De term verwijst naar het duurzame proces voor deze wijn: een combinatie van zorg voor de natuurlijke bodemrijkdom met biodynamische technieken. Deze symboliek zie je terug in de ‘generaties’ wijn. Zo is de oudste wijn bijvoorbeeld gemaakt van wijnranken van 130 jaar; de wijnstokken van de 2e generatie zijn 90 jaar oud … Biodynamische wijn gaat nog iets verder dan BIO wijn. Net zoals bij BIO wijnen worden bijvoorbeeld geen pesticiden gebruikt in de wijngaarden. Daarbovenop houdt men ook nog rekening met de maancyclus in het volledige proces van de wijnteelt. Op die manier verloopt elke stap in perfecte harmonie met de natuur. En dat laat zich finaal proeven in je glas!
€41,00