BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Moillard-Grivot - Mercurey AOP 2018


Een unieke ontdekkingsruimte, een buitengewoon bezoek!
Origineel en exclusief in de regio, neem de tijd om de Bourgondische wijngaarden te ontdekken dankzij onze panoramische animatie. Een unieke ervaring, een reis naar de geheimen van onze wijnstreek, om onze appellations en onze wijnen te ontdekken. Laat u dan rondleiden in de kelder, een wijnexpert onthult alle geheimen van Bourgondië door u een proeverij aan te bieden, met een adembenemend uitzicht op Meursault.

Mercurey is het belangrijkste wijndorp van Côte Chalonnaise. Er worden meer wijnen geproduceerd dan alle in andere wijndorpen samen. Daarom zijn 2/3 van Côte Chalonaisse dan ook van hier afkomstig. Van de 650 ha wijngaarden is 80% aangeplant met de Pinot Noir druif. Meer dan 20% van alle wijngaarden in Mercurey hebben het Premier Cru label.

De rode wijnen van het gebied worden gekenmerkt door hun diepe kleur, in vergelijking met naburige gebieden. De rode Mercurey wijnen waren favoriete wijnen van Gabrielle d'Estrées, maitresse van Henry IV van Frankrijk.

De kwaliteit van de wijnen kan enorm variëren. In de laat 20ste eeuw was er een toevloed in wijngaarduitbreiding met sommige nieuwe aanplantingen op plaatsen welke minder geschikt voor kwaliteitswijnbouw gaan. De betere wijnen kunnen 5 à 12 jaar bewaard worden.

Een mooie, glanzende, donkere kleur. Een zeer open neus met frisse tonen van rood fruit. De smaak is vol, vet, evenwichtig. Bramen en donkere kersen vermengen zich tot een delicate houtachtige noot. De tanninestructuur is versmolten en goed uitgebalanceerd. Een wijn van alle plezier die bij het ouder worden allen maar zal verbeterten!


30,80


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram