De druiven worden half september met de hand geoogst en klaargemaakt om ongeveer 3 maanden in de fruitkelder te drogen, waar de trossen ongeveer 25-30% van hun gewicht verliezen met als gevolg een concentratie van de stoffen die in de druif aanwezig zijn. Na het persen begint de alcoholische gisting in staal gedurende ongeveer 25-30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Er wordt continu geponst om de extractie van de kleurstof en de tanninecomponent te vergemakkelijken. Aan het einde wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten waar de malolactische gisting plaatsvindt die zachtheid aan de wijn geeft. Na ongeveer 18-20 maanden rijping wordt de wijn gebotteld voor een verdere verfijning van nog eens 4 maanden. Intense rode kleur, de neus is breed, met frisse en beslissende aroma's van rood fruit zoals bramen en kersen, kruidige tonen die doen denken aan chocolade en toast en zoete tonen van vanille. In de mond is het warm, evenwichtig, met zachte tannines en verwelkende tonen in de afdronk.
Uitstekend bij rood vlees en wildgerechten, gegrild vlees, gestoofd vlees en oude kazen. Probeer het aan het einde van een maaltijd in combinatie met pure chocolade.
Druivensoorten: Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara
€40,00