Pasqua Passimento Bianco
De druiven worden vooraf geselecteerd en geplukt en gedurende korte tijd in kisten op een drooghok gedroogd, waardoor een grotere concentratie aan aroma's en suikers wordt verkregen. Na het persen van de druiven worden ze 12 uur op de schil geweekt om de complexiteit en structuur van de wijn te vergroten. Vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Zodra de gisting is voltooid, wordt een deel van de wijn gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt vervolgens geassembleerd en gebotteld.
De wijn is gemaakt op basis van het idee om alleen Garganega te gebruiken om een elegant wit te verkrijgen, met een goede structuur, dat met de tijd succesvol evolueert. Een witte wijn die, in de neus, intense en beslissende aroma's, citrustonen en boventonen van abrikoos en perzik onthult. In de mond is het rond en aangenaam, goed uitgebalanceerd met een duurzame afdronk.
Druivensoorten: Garganega.
€9,90