Pasqua Passimento Rosso
Pasqua passimento Rosso uit Verona. De druiven worden vooraf geselecteerd en geplukt en gedurende korte tijd in kisten op een drooghok gedroogd, waardoor een grotere concentratie aan aroma's en suikers wordt verkregen. Na het persen van de druiven worden ze 12 uur op de schil geweekt om de complexiteit en structuur van de wijn te vergroten. Vinificatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Zodra de gisting is voltooid, wordt een deel van de wijn gerijpt in Franse eikenhouten vaten. De wijn wordt vervolgens geassembleerd en gebotteld.
Mooi diep robijnrood van kleur, een intense en aanhoudende neus, met opvallende tonen van rood fruit en kruidige ondertoon. Evenwichtig, rond, zacht en strelend in de mond, met fluweelzachte tannines. Als de wijn en tijdje open staat komt de 'italiaanse' neus van rode vruchten en veel kruiden meer naar voren.
Druivensoorten: Merlot Corvina Croatina
€9,90