BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Lo Zoccolaio - Piemonte DOC Pinot Nero Re Noir


Deze wijn is geproduceerd met 100% Pinot Noir-druiven. Nadat de oogst strikt met de hand is gedaan, zoals het bij traditie hoort, worden alleen de beste druiven geselecteerd op basis van de oogst. Een lager rendement en een langere rijping maken dat deze wijn van de hoogste kwaliteit is.
VERWERKEN
Na de oogst volgt de ontsteling, zachte persing, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Dit bestaat uit het gedurende 10 dagen in contact laten van de most met de schillen. Na het rijpen worden in de kelder de ideale omstandigheden gecreëerd voor een perfecte malolactische gisting. De wijn rijpt 18 maanden in Franse barriques en verfijnt nog 6 maanden op fles voordat hij wordt verkocht. Bij alle stappen wordt niets over het hoofd gezien; alles gebeurt met respect voor de traditie, maar met de modernste methodieken en hulpmiddelen.
PROEFNOTITIES
De Pinot Noir, die duidelijk zichtbaar is in de verfijning van de aroma's, balanceert tussen kruiden en rood fruit. Met een intense en volle smaak, grote voldoening en doorzettingsvermogen.


31,50


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram