De druiven die worden gebruikt om de Rodríguez & Sanzo whisky vaten ouder te maken, zijn afkomstig van de oude wijngaarden van San Román, waar de Tinta de Toro zeer aromatisch is vanwege de kenmerken van het land, maar tegelijkertijd met een uitstekende tannine lading.
Nadat de druiven in dozen zijn geplukt, wordt deze aan de selectietafel geselecteerd, zodat de gezondste druiven het productieproces doorlopen. Het ouder worden in whiskyvaten is 18 maanden. Whiskey heeft veel van de tannine in het nieuwe vat geëlimineerd, door verdunning met alcohol, zodat de vaten de wijn niet verharden en lange veroudering mogelijk maken.
Om voor de hand liggende redenen heeft de whisky subtiel de vatzin gemarkeerd, genoeg om de originele complexiteit van de wijn tot vreugde van de @winelovers te brengen.
De Rodríguez & Sanzo Barrel Whiskey-veroudering is zeer aromatisch, met nuances van rijp zwart fruit, specerijen, chocolade, geroosterde nuances (rook), gestructureerd in de mond maar zeer vet en zoete tannines, met veel volume en een mooie afdronk. De aroma's keren terug in de retronasale fase met veel volharding.
€28,00