De druiven van deze Cabernet-blend zijn grotendeels afkomstig van de eigen Oude Nektar Farm (Jonkershoek Valley), aangevuld met druiven uit een kleine wijngaard in Helderberg. De druiven worden met de hand geplukt en een nacht lang tot 12°C afgekoeld. De trossen worden ontsteeld, waarna de druiven zorgvuldig worden gecontroleerd voor ze licht gekneusd worden. Na een koude inweking van enkele dagen vindt de deels ingeleide, deels wilde gisting plaats in kleine open kuipen.
Na een lichte persing wordt de jonge wijn overgeheveld naar Franse eikenhouten vaten met een inhoud van 300 liter. Daarin ondergaat hij de malolactische gisting en een opvoeding van 22 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn niet geklaard of gefilterd. Een eventueel fijn depot is een extra teken van kwaliteit en zuiverheid.
Topwijn, erg aromatisch met aroma’s van cassis, drop, bittere chocolade, zacht en fluwelig, vlezig, met goede edele tannines. De merlot druiven zorgen voor een frisse zuurgraad en voor een goed evenwicht met het rijke, rijpe cabernet fruit. Gastronomisch bij gebakken, gegrild of ‘gebraaid’ vlees !
€63,20