Wijngaard: De wijngaarden zijn voornamelijk gelegen in kustgebieden met verschillende klimaatzones waaruit de druiven meesterlijk worden geselecteerd voor deze specifieke stijl van wijn. Het bodemtype van de wijngaarden is overwegend leisteen-houdend en de temperatuur van deze ondergrond is doorgaans koeler als gevolg van een hoger kleigehalte. Het resultaat van dit type terroir is een elegante, fruitige wijn.
Vinificatie: De druiven worden machinaal geoogst en bereiken de kelder in perfecte staat om de primaire aroma’s te behouden . Na het crushen, wordt het sap koel in contact gehouden met de schil gedurende 24u. De fermentatie gebeurt op een temperatuur van 20 tot 25°C gedurende een periode van 10 dagen. Na de alcoholische gisting vindt de malolactische gisting plaats waarna de wijn maximaal 15 maanden in 2e en 3e jaar gebruikte Franse eiken vaten verder rijpt. Net voor de botteling wordt een kleine hoeveelheid Viognier en Grenache toegevoegd om iets meer complexiteit aan de wijn te geven.
Degustatie: Deze rode blend geeft aroma’s van rijpe wilde bessen met zoete kruiden. Fluweelzacht in de mond met opnieuw hinten van rijpe rode bosvruchten en mediterraanse kruiden.
Cepages: 85% Shiraz, 13% Grenache, 2% Viognier
€7,00