BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Terre di Plovia Piligrin IGT Venezia Giulia


Piligrin betekent in de Friulische taal pelgrim, een persoon die in de oudheid de Cammino del Tagliamento zou bereizen, langs de rivier de Tagliamento, door de landen van Plovia, om Venetië te bereiken en zich vervolgens naar het Heilige Land te begeven. In je glas is Piligrin levendig rood, de neus is intens en polyfonisch en doet denken aan klein rood fruit, zoals krenten, bosbessen en pruimen, en je krijgt zelfs een nuance van morello-kersenjam. Er zijn tonen van cyclamen en viooltjes, gevolgd door sensaties van verse en muntachtige kruiden. De afdronk heeft een vleugje bittere cacao en zoethoutwortel. Piligrin heeft een levendig karakter in de mond en ondersteunt de aromatische persistentie van de intrigerende Piculit Neri-druivensoort.
handmatige oogst van goed gerijpte druiven. De twee druivensoorten waaruit de blend bestaat, worden afzonderlijk gevinifieerd om hun eigenaardigheden te benadrukken. De Piculit Neri, met zijn intense kleur en hoge zuurgraad, rijpt meer dan 12 maanden in barrique, terwijl de Merlot ook 12 maanden in hout doorbrengt, maar deels in barrique en deels in vaten van 1000 liter. De blend wordt gevolgd door een paar maanden rijping in stalen tanks en daarna vindt de laatste rijping plaats op de fles.

Druivensoorten: Merlot en Piculit Neri.


23,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram