Met een natuurlijke fermentatie en lagering op grote Acacia houten vaten is de opvolger van de witte Pinot Auxerrois 2019 een complexe, gastronomische wijn. De neus is levendig met agrum, lentebloesems, pitfruit en wat toast. Dat extraverte wordt verdergezet in de mond met een combinatie van densiteit én fraîcheur. Het acaciahout is mooi versmolten en geeft de wijn lengte en pit. Een tikje Pinot Gris en Pinot Blanc zorgt voor extra breedte en spanning. Het klein bittertje in de finale maakt hem een ideale foodwijn. En dit bij slechts 11,5%!
Druiven: 95% Pinot Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Blanc
De Auxerrois druiven worden manueel geoogst en getrieerd waarna een hele trossen persing volgt. De spontane fermentatie komt op gang op RVS-tanks en wordt verdergezet in 500l acaciahouten vaten. Na 10 maanden op barrique wordt de wijn gebotteld met minimale interventie
Asperges, visgerechten, kreeft en gevogelt
2026
€21,50