BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Vigné Lourac Chardonnay Prestige IGP Côte du Tarn


De wijnen van Vigné-Lourac zijn een eerbetoon aan Jean-Antoine Vigné-Lourac. Begin 1900 vertrouwde hij zijn landgoed toe aan de grootvader van Alain Gayrel, neef van deze familie en uiteindelijke afstammeling. Gaillac is een AOC die wordt genoemd naar de oudste wijnstreek van Gaul. Gaul is de benaming voor het oude Frankrijk. Gelegen in de regio Midi Pyréneen aan de rivier de Tarn.

Ontstelen van de druiven, schilcontact voor circa 18 uur op 8°C vervolgens een pneumatische persing, selectie van de most, een stabilisatie van de gisten op 0°C gedurende 45 dagen alvorens er wordt gefilterd. Vergisting op 16° C. Vervolgens nog zes maanden op vat op zijn eigen gisten.

Bleek citroengeel, met groene reflexen. Florale en fruitige neus met een vleugje citroen herkenbaar als vanuit de Occitane! Net als de Siciliaanse citroenen ! Met de tijd wordt de smaak complexer met smaken als warme rijpe anijs, honing, hazelnoot en verse boter. Het is een elegante rijke wijn met een plezierig zuurtje. De smaak blijft lang plezieren!

Serveren bij frisse salades, vis, en wit vlees/kipgerechten, romige sauzen en BBQ gerechten.

Druivensoorten: Chardonnay


8,00


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram