BEL 0497/66 40 20
CONTACTEER ONS VRIJBLIJVEND
WIJNWINKEL OPEN
DO - VRIJ: 14U - 18U. ZAT: 10U - 17U
GRATIS VERZENDING
VANAF €150 IN BELGIË
HORECA
VRAAG NAAR ONZE SPECIALE TARIEVEN

Villa Conchi Blush Rosé D.O. Cava, Trepat


Zowel cava's als rosé champagnes zijn in de mode. De subtiliteit van de hints van rood fruit, vermengd met de elegantie van de rijpende gisten, geeft de cava een persoonlijkheid die men doorgaans niet aantreft bij stilstaande roséwijnen. Villa Conchi Blush is een duidelijk voorbeeld.

Gemaakt van 100% rode druiven uit Trepat.

De druiven werden 's nachts geoogst om hoge temperaturen en voortijdige gisting te voorkomen. De druiven werden snel naar de wijnmakerij vervoerd en gekoeld bij 15ºC. De most werd verkregen door lichte persing van de druiven.

Nadat de most was gefilterd, werden aan de basiswijn gisten toegevoegd om het gistingsproces op gang te brengen bij een constante temperatuur van 16ºC om de primaire aroma's te behouden.

Voor de tweede gisting, in dit geval op fles, werd de wijn opgeslagen in ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 15º-17ºC in contact met zijn fijne droesem, om de fijne reductie van de gisten tijdens de 12 maanden flesrijping door te geven.

Een mousserende wijn met een zalmkleurige tint, met duidelijke aroma's van rood fruit en lichte hints van bakkersgist en verdorde bloemblaadjes.

In de mond is hij harmonieus, de belletjes zijn aanhoudend en met een afdronk die doet denken aan amandelen en rood fruit.


11,20


Contacteer ons

Dendermondesteenweg 336
9070 Destelbergen
Christophe: 0497/66 40 20
Michel: 0474/61 19 85

Blijf op de hoogte

Copyright © 2024. Alle Rechten Voorbehouden
Site by Ident-IT
cart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram