Consistent streven naar kwaliteitswinst! Zelfs de diepe donkere kleuring is een aanwijzing voor een buitengewone verlaging van de opbrengst. "De zwarte kracht van kleur gaat alleen over de menigte" Fritz Walter wist al hoe hij moest prediken.
In de neus, arrogante aroma's van anjer voorafgaan aan de tonen van Herbes de Provence en ingemaakte kersen.
Elk slokje laat zien wat er in de parade-druivensoort van de Palts kan zitten. Augustus Herold fokte de Dornfelder in 1955 bij het Staatsinstituut voor wijn- en fruitonderzoek in Weinsberg door de twee rassen Helfensteiner en Heroldrebe over te steken. De druivensoort is vernoemd naar de wijnmaker en oprichter van de wijnbouwschool Imanuel Dornfelder.
De bijzonder succesvolle rode wijnspecialiteit in 2016 groeit hier in de oudste wijngaard van Dornfelder in de regio. De stokken werden geplant in 1976, de term "oude wijnstokken" is hier echte toestemming: vanaf de leeftijd van ongeveer 20 jaar, neemt de opbrengst van wijnstokken aanzienlijk en voortdurend af. Dientengevolge, worden de druiven geleverd met meer ingrediënten en hebben een dichter en complexere smaak.
Extract & Spice predestineren de hoogwaardige levensmiddelen met Osso Buco met Fettuccine in Dornfelder-saus of met Rib Eye Steak met rozemarijntartlets.
€19,90